Dragan Bakema

Dragan Bakema - acteur

Dragan Bakema is acteur, scenarist en producent. In 2005 studeert hij af aan de Arnhemse Toneelacademie. Na zijn afstuderen volgt hij lessen in New York aan de Lee Strasberg Academy. Daarna speelt hij in een groot aantal theaterproducties bij o.a. ITA en het RO theater. Zijn meest recente rol is die van Newton in de musical Lazarus.

Naast acteren in het theater speelt Dragan in verschillende films en series, waaronder April May & June, De Luizenmoeder, Zwarte Zwanen (Gouden Kalf-nominatie), Keizersvrouwen, Der Amsterdam Krimi, Oliver etc. en Hunting en Zn. (Gouden Kalf-nominatie). Bij de laatste twee titels schrijft hij ook mee aan het filmscenario.

Dragan draagt naast de Nederlandse ook de Servische nationaliteit. In The Paradise Suite en Vlasnost is hij in een Servisch sprekende rol te zien. De eerstgenoemde film is in 2016 de Nederlandse inzending voor de Oscars.

Iwan Walhain

Iwan Walhain – Acteur

Iwan studeert in 2000 af aan de Toneelacademie Maastricht. Na zijn studie besluit hij, ondanks verschillende aanbiedingen tot vaste aanstellingen bij theatergezelschappen, te gaan freelancen om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Dit levert hem rollen op bij onder andere Toneelgroep Oostpool, Orkater, Nationaal Toneel, Onafhankelijk Toneel, de Theatercompagnie en het Noord Nederlands Toneel.

In 2009 besluit hij zich te committeren aan Toneelgroep de Appel in Den Haag, waar hij tot 2016 vele rollen speelt. Daarna speelt Iwan bij onder meer het Amsterdamse Bostheater, Suburbia en in Driving Miss Daisy (Senf). Iwan is ook te zien in televisieseries en films zoals LeefMinoesCloacaAlleen op de wereldRaphaelHet leven is VerrukkelijkStanley H en Het dagboek van Hendrik Groen.

ola mafaalani

Ola Mafaalani – Regie

Ola Mafaalani is theater- en operaregisseur en wordt ook wel ‘de keizerin van de fantasie’ genoemd. Ola heeft de gave mensen naar het theater te trekken die eerder daar niet heen gingen. Van 2002 tot 2009 is ze huisregisseur van Toneelgroep Amsterdam en regisseert Ola in Europa en de Verenigde Staten. Later wordt ze artistiek en algemeen directeur van het Noord Nederlands Toneel. Met haar negen uur durende theaterhit Borgen ontwikkelt Ola een nieuw theatergenre: live bingewatching. In 2016 ontvangt ze als jongste artiest ooit in Nederland een Prosceniumprijs voor haar oeuvre. Begin dit jaar treedt Ola samen met Adelheid Roosen toe tot Zina, a Female Economy in Amsterdam als artistiek leider.

michiel stroink

Michiel Stroink – Script

Michiel is roman- en scenarioschrijver. Hij studeert journalistiek en literatuurwetenschappen in Utrecht. Zijn debuutroman Of ik gek ben wordt in 2016 verfilmd door Frank Lammers. Met zijn tweede roman, Tilt, wint Michiel de Dioraphte Publieksprijs. Daarna schrijft hij ook nog Exit, De notaris en het meisje en Wandelen in een Escher. Filmscenario’s van Michiel zijn Groeten van Gerri en Herrie in Huize Gerri.

Jacob Jan Boerma

Jacob Jan Boerma – Food design

Jacob Jan is chef-kok en ondernemer. Na ervaring te hebben opgedaan in verschillende toonaangevende restaurants, opent hij in 2002 restaurant De Leest in Vaassen. Enkele maanden na de opening ontvangt Jacob Jan zijn eerste Michelinster. In de jaren die volgen ontvangt De Leest nog een tweede en derde ster. Jacob Jan wordt hiermee de vierde chef-kok in de Nederlandse geschiedenis met drie Michelinsterren. In 2009 verkiest GaultMillau Jacob Jan tot Chef van het Jaar. Naast De Leest start Boerma verschillende restaurants, waaronder The White Room in Grand Hotel Krasnapolsky, verbindt hij zich als culinair adviseur aan Voltaire in Leersum en schrijft hij een aantal kookboeken. Eind 2019 besluit Jacob Jan restaurant De Leest te sluiten om zich op andere culinaire projecten te richten.

Guirec van Slingelandt

Guirec van Slingelandt – Producent

Guirec is afgestudeerd aan de rechtenfactulteit van de Universiteit Utrecht op Intellectueel Eigendom. Na zijn studie rechten heeft hij zich gestort op de entertainmentwereld, waar hij sinds 2005 partner is bij Volterra Group, moederbedrijf van o.a. Montecatini Talent Agency, Global Film Partners en European Film Company. Films die Guirec produceert zijn onder andere Kidnapping Mr Heineken, Boychoir, Blunt Force Trauma en Misconduct. Ook is hij een van de ontwikkelaars van de succesvolle musical Soldaat van Oranje. Guirec is altijd in voor het optuigen van Special Projects, zolang ze maar een raakvlak hebben met de creatieve sector.

joep beving

Joep Beving – Componist

Joep Beving is al sinds kleins af aan één met de piano. Na een studie Bestuurskunde werkt hij bij reclamebureaus, waar hij met name de muziek verzorgt van tal van commercials. Joeps professionele muzikale carrière start op relatief late leeftijd, als hij 38 jaar is. Hij besluit in 2015 zijn debuutalbum Solipsism zelf uit te brengen en dat blijft niet onopgemerkt. Met zijn minimalistische pianospel weet hij mensen tot op het diepst van hun hart te raken. Hij tekent bij Deutsche Grammophon en brengt in 2017 zijn tweede album Prehension uit. Zijn muziek weet binnen zeer korte tijd miljoenen streams te behalen en Joep wordt een van ’s werelds meest beluisterde nog levende pianisten. In 2018 en 2019 volgen de succesvolle albums Conatus en HENOSIS. Dit laatste album wordt in 2019 bekroond met een Edison award.

victor mids

Victor Mids – neuro maginal consultant

Victor Mids is illusionist en arts (niet praktiserend). Met deze innovatieve combinatie brengt hij illusie en wetenschap op een unieke manier samen. Victor breekt in 2015 door bij het grote publiek met MINDF*CK, het illusieprogramma dat hij samen met Oscar Verpoort ontwikkelt. De klassieke vorm van goochelen achter zich latend, demonstreert Victor de inzichten die schuil gaan achter zijn unieke illusies en interactieve neuropsychologische experimenten. Naast zijn werkzaamheden voor MINDF*CK, waaronder naast het tv-programma ook onder andere boeken, spellen en grootse liveshows zijn gemaakt, is Victor nationaal en internationaal een veelgevraagde spreker op zakelijke congressen en evenementen.

Berend Boorsma

Berend Boorsma – Visueel concept

Met een achtergrond in beeldende kunst wordt Berend opgemerkt als een creatief talent voor zijn experimentele werk en muziekvideo’s. Dit helpt hem om commerciële producties te maken en uiteindelijk commercials te regisseren voor merken als MTV, Coca Cola en Heineken. Samen met zijn broer Roel schrijft en regisseert hij ook fictiefilms die verschillende prijzen hebben gewonnen. Naast zijn filmische werk werkt Berend als kunstschilder.

Roel Boorsma

Roel Boorsma – Visueel concept

Roel Boorsma is freelance producent, schrijver en regisseur. Samen met zijn broer Berend regisseert hij de film MILO en schrijft hij mee aan het scenario. De film wint de CGS Award, een juryprijs voor originaliteit en creativiteit, en de MovieSquad Cinekid Award. Roel regisseert ook commercials voor vele toonaangevende merken, waaronder Tesla, Porsche, Blokker, Heineken en Nikon.

Andre Joosten

André Joosten – decor

André Joosten studeert aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht en de Jan van Eyck Academie. Vanaf 1981 is hij werkzaam als freelance kunstenaar, schilder en vormgever. Hij heeft aan meer dan 250 nationale en internationale producties gewerkt, zowel theater, opera, muziektheater, musical als televisie.

Floriaan Ganzevoort

Floriaan Ganzevoort – licht

Floriaan Ganzevoort is lichtontwerper voor theater, muziek, dans en ruimtes. Hij studeert af als Theaterwetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam op het onderwerp ‘Licht als dramaturgisch middel’. Vanaf 2000 maakt Floriaan voor diverse gezelschappen lichtontwerpen. Het licht dat hij ontwerpt is altijd sterk verbonden met de inhoud van een voorstelling. Floriaan is gespecialiseerd in de opeenvolging van beelden en de timing daarvan. Als lichtontwerper werkt Floriaan onder meer voor het Nationale Opera & Ballet, de Nederlandse Reisopera, Springdance Festival en De Toneelmakerij.

Timo Merkies

Timo Merkies – geluid

Timo werkt als geluidsontwerper aan verschillende mooie projecten. Hieronder vallen onder andere voorstellingen bij Toneelgroep Amsterdam, Internationaal Theater Amsterdam, Toneelgroep Oostpool en het Nationaal Toneel. Timo probeert met een open visie het geluid dat een regisseur in zijn of haar hoofd heeft te vertalen naar een driedimensionale omgeving.

regie Ola Mafaalani
acteur Dragan Bakema
acteur Iwan Walhain
Piano Joachim van Marrewijk
Piano Sebastiaan Bax
Viola Raquel Roldán
Viola Rayen Estraviz Rey
Viola Mara Tieles Cutie
Cello Susanne Rosmolen
Cello Elianne Ardts
Cello Berber Heerema
Script Michiel Stroink
Food concept Jacob Jan Boerma
Componist Joep Beving
Illusies consultant Victor Mids
Illusies consultant Oscar Verpoort
Illusies consultant Danny Urbanus
Producent Guirec van Slingelandt
Producent Daniel Koefoed
Productie Lizzy Suijkerbuijk
Technische Productie Michiel van der Zijde
Technische Productie Jeffrey Kranen
Assistent Technische Productie Koen Fischer
productie assistent Dirk Leen Menken
Regie assistente Vie Bierens
Regie assistente Angelo Ormskerk
Kostuum Ontwerp Regine Standfuss
Kostuum Ontwerp Cocky van Huijkelom
Kostuum Ontwerp Carine Beelen
Lichtontwerp Floriaan Ganzevoort
Lichtoperator Mike Evers
Geluidsontwerp Timo Merkies
Geluidsontwerp Peter Zwart
Foley and sounds Jeroen Nadorp (Bob Kommer Studio)
Decorontwerp Andre Joosten
video artists en ontwerp Karl Klomp
video artists en ontwerp Berend Boorsma
video artists en ontwerp Roel Boorsma
video artists en ontwerp Bobby de Groot
video artists en ontwerp Razvan Mitrea
video artists en ontwerp Rik Schoutsen
video artists en ontwerp stage Manuel
Theater technisch adviseur Jeroen Frijters
Video & Animatie Lou Bikkers
Showcrew Jeroen Stam
Showcrew Matthijs Hinke
Showcrew Gijs Hijdra
Showcrew Robin Rovers
Showcrew Pascal Schutijser
Showcrew Jannes Noorman
Showcrew Gerco van Veenen
Unlimited Productions Ivo Lavrijssen
Unlimited Productions Olivier Monod de Froideville
Constructie & Advies Ruud de Deugd
Site crew Massimo Damino
Site crew Rens Demmendal
Site crew Luc Huisman
Site crew Joep Vlassak
Audio adviseur Chris Mertens
Audio leverancier Mertens AVR
Communicatie Riedel
Constructie Axis Structures
Decor Unbranded
Video Faber Audiovisuals
Licht en rigging leverancier Events light
Ledlijnen Soulmates Interactive
Motion Frontline Rigging & Motion
Doeken Showtex
Stoelen P&M Furniture
Video operating Creative Animals
Aarding Aardnet
Rigging & constultant Roy Schilderman
Rigger Jeroen de Goei
Rigger Paul Hoogenboom
Compass Group- Famous Flavours Paul de Callafon
Compass Group- Famous Flavours Aphra van Eeckhoudt
Compass Group- Famous Flavours Peer van Gurp
Compass Group- Famous Flavours Frank Visser
Drive Impact and Hospitality Robert Guijt
duty manager Jeroen Aarts
Met grote dank aan
Montecatini Talent Agency Emely, Theo, Linda, Anne-Paul
Ricka Agency Dorien Scholtens
Teka Groep Timo Kruft
Teka Groep Rik Galle
Teka Groep Filip ten Velde
SGF Schoonmaak Ronald Kronenburg
SGF Schoonmaak Danielle Kronenburg
Close Kiliaan Torenaar
Job Kok
Simon Terpstra
Hans van Goor
Fonds voor de Podiumkunsten
Cultuur & Ondernemen Gosewijn Tulleners
Rol Monks
Animator Muharrem Bayrak
Data Manager Jorn Bergmans
Animation Producer Veronique Beumer
DOP Niels Boon
3D Artist Johan Boekhoven
Producer Jim Bresser
Head of Post Production Cas de Brouwer
VFX Generalists Guy Bruggemann
Production Manager Ida Bulölö
SFX Jesse Dermout
Rigging Stefan David van Franquemont
Head of VFX Frank Fuhler
Animation Director Bobby de Groot
1st AC/Cam Assistant Ronnie den Heijer
Post Producer Michelle Hendrickx
Electrician Boris Hristov
Post Producer Femke Kampschreur
Colorists Floris Kester
PA Zulaicca Khedoe
Digital Matte Painter Vincent van der Klaauw
Unity Developer Thijs Kremers
Animator Bas Krol
Electrician Alex Osipenkov
Executive Producer Bernd Out
Colorists Jelle Prins
3D Artists Michiel Quist
Gaffer Marius Speller
3D Artist Meinte van der Spiegel
3D Artist Ronald van Vemden
Executive Producer Jacques Vereecken
VFX Producer Michael Visser
VFX Generalist Wessel van Wegen
Editor Olle Wieten
Online Editor Teun de Witte
Animator Gurkan Ylmaz
Light Assistant Mees Zilver
Externe Crew
1st AD Boris Apituley
Best Girl Karina van de Berg
Covid Manager David Blazer
VTR Pieter Both
Location Manager Adrian van den Bovenkamp
Focus Puller B-Cam Tein Brouwer
B-Cam Op. Nina Da Costa
2nd AD Libbe van Dijk
Key Hair Make-Up Stephanie Gomes
1st AD Wouter Hoogland
Art Director Vivian Huizinga
Key Styling Jaleesa Ischers
Editor Johannes de Jong
Best Boy Collin Kasper
Best Boy Dwight Kooman
Covid Manager Tommie Kuiper
Editor Rens Lelieveld
VTR Paul Mastoras
PA Kenneth Okorley
Hair Stylist Iljitsj Oppatja
Light Operator Pepijn Oude Vrielink
Location Scout Adri Schagen
Hair Stylist Sarah Chloe Schrader
Hair Make-Up Assistant Chloë Steeman
Art Director Rick Stoorvogel
Focus Puller B-Cam Rozemarijn Stokkel
Sound Erik Thomassen
Art Assistant Yeelen Tavilla
Styling Assistant Santoesha Tjietaman
Art Assistant Merel van Wensveen
Art Assistant Jessie Wijburg
Best Girl Olga Willems
PA Francis Yiadom
Post Producer Dave Damon
Rol Cast
Bediening Shiikhey Abdulgadir
Bediening Nicole Aldenkamp
Bediening Anne Aveskamp
Clinique Cast Iris Bakker
Clinique Cast Bartho Braat
Dame in bar Jorinde Bras
Choreographer Martin Butler
Clinique Cast Annick Christiaens
Clinique Cast Rosita Dameri
Man uit stel Roger Dumbe
Man in club Dennis van Elsland
Erotische danseres Mystique Garcon
Bediening Victor Gerritse
Dancer Vera Goetzee
Jonathan stand-in Bram Graafland
Party goer Rev Ignacia
Drugdealer Jardy Kooij
Uitsmijter Josh Kruizinga
Dancer Bess Kuil
Bediening Ray Lachmansingh
Choreographer assistant Susanne Marx
Leatherboy Stephan Metzlar-Rudolph
Party goer Sanghee Moon
Dancer Candela Murillo
Dancer Tinotenda Mushore
Clinique Cast Harry Piekema
Vrouw uit stel Iris Schoutsen
Dancer Louis Siegert
Bediening Odile Sibbald
Dragqueen Snorella
Dancer Ilija Surla
Clinique Cast Renée Timmer
Clinique Cast Peter Vandemeulebroecke
Barman Arie Pieter Verbree
Leatherboy Jacques Zonne
Jongetje graanveld Wester Boorsma
Rol Thanks To
Casting agencies Andre Sjouer Casting, Monique Sluyter Models, Dynamic Casting
Galerijhouder Gerhard Hofland
Kunst in galerij Philipp Kremer
Kunst in woonkamer Ina van Zyl
Bar Yellow House

“Je hoeft niet bang te zijn. Niet bang zijn. Je kunt mij vertrouwen!”

Jonathan Kelvin

taste theater

Deze website serveert cookies voor een beter bezoek.