Over Taste

Je weet niet altijd precies hoe het perfecte gerecht ontstaat, maar in het geval van Taste was het eerste ingrediënt het verhaal. In de winter van 2016 bedacht schrijver Michiel Stroink de noodlottige geschiedenis van een chefkok die zijn wereld ineen ziet storten. Voor Michiel was het gebruikelijk om zijn verhalen in romanvorm te storten, maar in dit geval begreep hij dat er meer voor nodig was om tot het publiek door te dringen. 

Hij nam zijn verhaal mee naar Ola Mafaalani en toen hij stopte met praten, zag hij in haar ogen dat er een klein maar onblusbaar vuur was gaan branden. Ola had op theatergebied vrijwel iedere grens verkend, maar zag nu dat er mogelijkheden waren om deze ruim te overschrijden. 

Dat een idee veel groter kan worden dan de som der delen bleek later toen ze hun idee presenteerden in De Leest, het driesterrenrestaurant van Jacob Jan Boerma. Er werd een magische dimensie toegevoegd toen Jacob Jan de gedachten vrijwel direct begon om te zetten in culinaire beelden en smaken. 

Nog voor Ola en Michiel bij Jacob Jan wegreden, belden ze met Guirec van Slingelandt die met de ontwikkeling van de theaterproductie Soldaat van Oranje al had laten zien dat er geen kleine ideeën bestaan. 

Guirec gaf het drietal als uitgangspunt mee onbegrensd te denken en introduceerde een nieuw technisch theaterpalet. Een verhaal over de zintuigen, mag geen enkele gedachte uitsluiten; geen enkele dimensie zelfs. 

Dus vroegen we videokunstenaar Karl Klomp of hij het aandurfde zijn kennis en ervaring driedimensionaal, elliptisch vorm te geven. Samen met broers Roel en Berend Boorsma bedacht hij een visueel concept dat ongekend is voor deze tijd.

Omdat er veel ruimte zit tussen de zintuigen en de geest en omdat we juist in dat vacuüm moesten roeren, benaderden we Victor Mids en Oscar Verpoort. Met hun unieke visie werd het concept verrijkt tot een belevenis die de werkelijkheid ontstijgt.

Voor de betovering die langzaam ontstond was een geniale muzikale inbedding absoluut noodzakelijk. Alleen in een ultieme compositie van de zintuigen valt de totale vervoering te bereiken. Toen Joep Beving bij het creatieve team aansluit viel dan ook alles als bijna vanzelf op zijn plek.

Diezelfde uitdaging lag er voor lichtexpert Floriaan Ganzevoort. Hij trok alle internationale registers open en bedacht een levende compositie die iedere toeschouwer zullen doen duizelen.

Eén van de grootste uitdagingen lag echter bij André Joosten, want hoe krijg je zoveel kunst op één doek? André kreeg als decorontwerper een blanco canvas tot zijn beschikking en hij creëerde een podium waarop een vierdimensionaal gesamtkunstwerk kan plaatsvinden.

Taste Partners

unlimited productions partner van taste theater in amsterdam
unbranded partner van taste theater in amsterdam
sloterplas management partner van taste theater in amsterdam
mertens partner van taste theater in amsterdam
mediamonks partner van taste theater in amsterdam
drive partner van taste theater in amsterdam
future phonic studios partner van taste theater in amsterdam
famousflavours partner van taste theater in amsterdam
faber partner van taste theater in amsterdam
eventlights partner van taste theater in amsterdam
creative animal partner van taste theater in amsterdam
bookx partner van taste theater in amsterdam

“Ik zoek tot ik voor iedereen een sleutel heb gevonden.
Ik ben een inbreker met een universele loper… en ik wandel,
ik huppel, ik dans over water!”

Jonathan Kelvin

taste theater

Deze website serveert cookies voor een beter bezoek.